24 квітня 2023, 14:42

Ціни на нафту падають: експерти назвали головні причини, опубліковано графік

Як причину просідання котирувань нафти вказують невизначеність глобальних перспектив світової економіки.

Ціни на нафту падають: експерти назвали головні причини, опубліковано графік

Сьогодні, 24 квітня, у перший день торгів світові ціни на нафту впали. Еталонні марки "чорного золота" просіли майже на відсоток, після чого відбувся невеликий відкат, інформує Reuters.

Як головні причини здешевлення нафти фінансові експерти вказують невизначеність глобальних перспектив світової економіки, побоювання зростання процентних ставок, а також негативні перспективи попиту на паливо. Останні, на думку аналітиків, значно переважили перспективи зниження поставок після кулуарної змови Росії та інших країн ОПЕК+ про скорочення видобутку.

Так, вранці у понеділок нафта північноморської марки Brent подешевшала 0,92%, склавши 80,91 долара за барель. До 14:20 за Києвом ціна на цей вид палива частково відновилася - 81,15 долара (добове зниження - 0,38%).

Своєю чергою, нафта американської еталонної марки West Texas Intermediate подешевшала вранці 24 квітня на 0,95% і торгувалася по 77,13 долара за "бочку". До 14:20 ціна на техаську нафту дорівнювала 77,62 долара (-0,32%).

До речі, минулого тижня ці дві марки нафти подешевшали більш ніж на 5%. Ціна на Brent чинила тиск на російську марку Urals, яка обвалилася до 63,35 долара за один барель.

Ще одна причина падіння цін на нафту - нерівне відновлення економіки Китаю після COVID-19.

А на думку Джона Дрісколла, директора JTD Energy Services, основним фактором корекції цін на нафту є змішані економічні дані та тривале втручання центральних банків. 

Нагадаємо, раніше індійським трейдерам і банкам надійшла вказівка не порушувати "цінову стелю" на російську нафту.

Додамо, посилення вимог, пов'язаних з необхідністю дотримання "стелі цін", завдали серйозної шкоди швидкості транзакцій, що може знизити потоки російської нафти в Індію.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини