26 квітня 2023, 18:29

Ще одна пострадянська країна оголосила про посилення контролю за санкціями проти Росії

Казахстан посилює комплаєнс-процедури для запобігання порушенню західних санкцій щодо РФ.

Ще одна пострадянська країна оголосила про посилення контролю за санкціями проти Росії

Ще одна пострадянська країна оголосила про посилення контролю за обмежувальними заходами, введеними Заходом проти Росії. Йдеться про Казахстан, який посилить умови проведення фінансових операцій для російських громадян, щоб не допустити випадків порушення санкцій.

Керівник казахстанського фінансового регулятора АРРФР Мадіна Абилкасимова заявила у середу про посилення у республіці комплаєнс-процедур для недопущення порушення обмежувальних заходів, інформує Tengrinews.kz.

За її словами, влада вживає всіх необхідних заходів для захисту фінансового сектора республіки від загрози введення вторинних санкцій. На сьогодні у країні немає банків, яким загрожували б вторинні санкції, а фінансовий сектор не отримував жодних попереджень від регуляторів.

Казахстанська сторона ретельно дотримується вимог, що виставляються регуляторами та зовнішніми банками-кореспондентами. Зокрема, всі кредитні установи другого рівня та фінансові організації суттєво посилили комплаєнс-процедури, щоб не допустити порушення обмежувальних заходів.

Абилкасимова назвала важливим питання недопущення використання банківської системи Казахстану для обходу західних санкцій проти Москви.

Примітно, що заява глави агентства прозвучала на тлі візиту до Казахстану помічника глави Мінфіну США Елізабет Розенберг, яка попередила про зростаючий ризик вторинних санкцій щодо казахстанських юросіб, які допомагають РФ ухилятися від обмежувальних заходів. Чиновниця заявила, що США перебувають у тісній співпраці з владою Казахстану з цього питання.

Нагадаємо, це не перша пострадянська країна, яка заявила про посилення контролю за дотриманням західних санкцій проти Росії. У середині квітня повідомлялося, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян після візиту до Берліну доручив уряду суворо дотримуватися накладених на Москву обмежень.

Раніше стало відомо, що Казахстан запроваджує онлайн-систему з відстеження товарів, які ввозяться у країну для подальшого реекспорту.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини