2 травня 2023, 11:47

Ціни на нафту впали, експерти звинувачують у всьому Китай і США – інфографіка

Котирування "чорного золота" падають на тлі уповільнення активності у КНР, а також очікуванні підвищення ставок ФРС.

Ціни на нафту впали, експерти звинувачують у всьому Китай і США – інфографіка

У вівторок, 2 травня, світові ціни на нафту знизилися. Фінансові аналітики переконані, що головні причини падіння полягають у тому, що з Китаю надійшли вельми слабкі економічні дані, у США очікування підвищення процентної ставки чинять сильний тиск на паливний ринок, інформує Reuters.

Отже, на пропонованому графіку ми чітко бачимо, яка динаміка відбулася сьогодні з цінами на нафту.

Північноморська марка нафти Brent знизилася на 0,32%, склавши до 11:30 за Києвом 79,06 долара США за 1 барель.

Своєю чергою, інша еталонна марка West Texas Intermediate впала на 0,33% і до вищевказаного часу торгувалася по 75,33 долара за "бочку".

Зниження еталонних сортів "чорного золота" чинить тиск і на російську нафту Urals, офіційна ціна якої наразі становить у районі 60-62 долари за барель (реальна вартість нижча, оскільки через санкції держава-агресор була змушена покинути європейський ринок і продавати сировину в Азію зі значним дисконтом).

Аналітики пишуть, що на нафтові котирування дуже вплинула економічна ситуація у Китаї, де виробнича діяльність несподівано впала у квітні.

Крім того, очікується, що Федеральна резервна система США, яка збирається у вівторок і середу, підвищить процентні ставки ще на 25 базисних пунктів. Це, на думку фінансистів, відчутно впливає на нафту у бік подальшого зниження її вартості.

Нагадаємо, уряд Росії має намір скоротити субсидії нафтовим компаніям, щоб зменшити дефіцит бюджету.

Як повідомлялося раніше, "Газпром" на тлі обвалення доходів від експорту просить підвищити ціни на газ у Росії. Нафтогазовий монополіст пропонує встановити вільні ціни на паливо на внутрішньому ринку.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини