25 травня 2023, 13:54

"Непрацюючі" санкції: у Росії почалися серйозні проблеми з імпортом товарів через Іран

Російські банки не пропускають платежі іранським компаніям, тому що ті значаться у них у "чорних списках".

"Непрацюючі" санкції: у Росії почалися серйозні проблеми з імпортом товарів через Іран

Досить курйозні проблеми виникли у російських компаній з паралельним імпортом через Іран. Спроби ввезення на територію Російської Федерації підсанкційної продукції через Іран закінчуються невдачею, передає інтернет-видання The Moscow Times з посиланням на VPost.

Як розповіли імпортери, які поспілкувалися з журналістами, головна причина згаданих проблем полягає у тому, що російські банки не пропускають платежі іранським компаніям, оскільки ті у них значаться у "чорних списках".

За їхніми словами, це досить серйозна проблема, адже російські банки взагалі ставляться з підозрою до платежів в Іран. Практично всі провідні іранські транспортні компанії перебувають у чорних списках у банків. І оскільки заходи контролю за відмиванням коштів ніхто не скасовував, переказати гроші на рахунки подібних фірм не є можливим.

"Ми не можемо заплатити за японське вимірювальне обладнання, яке прилетіло Іранськими авіалініями: банк відхилив платіж, і нам довелося його відкликати, щоб гроші не зависли", - каже менеджер одного з фармакологічних підприємств РФ.

Нагадаємо, Путін злякався залежності армії РФ від іранських БПЛА та віддав новий наказ.

Як раніше повідомлялося, китайські топ-чиновники відмовилися від зустрічі з російською делегацією на чолі з прем'єр-міністром РФ Михайлом Мішустіним.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини