23 червня 2023, 07:19

Мільярдер Гардінг і ще 4 члени екіпажу батискафа "Титан" загинули: що сталося біля уламків "Титаніка"

П'ять членів екіпажу батискафа "Титан", які вирушили до місця загибелі "Титаніка", загинули.

Мільярдер Гардінг і ще 4 члени екіпажу батискафа "Титан" загинули: що сталося біля уламків "Титаніка"

Компанія OceanGate оголосила екіпаж зниклого батискафа "Титан" загиблими. Підводний човен спускав туристів до уламків легендарного "Титаніка" в Атлантичному океані.

"Тепер ми вважаємо, що наш генеральний директор Стоктон Раш, Шахзада Давуд і його син Сулеман Давуд, Хеміш Хардінг і Поль-Анрі Наргеоле, на жаль, зникли безвісти", - визнали у компанії.

Берегова охорона США також підтвердила загибель екіпажу. За даними служби, судячи з уламків батискафа, стався спрямований всередину вибух. Це означає, що корпус не витримав тиску товщі води та його вм'яло всередину.

Трагічна історія батискафа стала надбанням громадськості 18 червня, коли зв'язок із підводним човном обірвався. "Титан" встиг провести під водою всього 1 годину та 45 хвилин. Сьогодні закінчився термін, коли за найблагополучнішими розрахунками у судні залишався кисень.

На борту перебували мільярдер із Великої Британії Хеміш Гарді. Його компаньйоном був пакистанський бізнесмен Шахзада Давуд, його син Сулейман, французький дослідник-підводник Пол-Анрі Нарголе та Стоктон Раш - засновник OceanGate Expeditions, відповідальної за тур до "Титаніка".

Уламки батискафа знайшли за двісті метрів від носової частини затонулого корабля, це означає, що до "Титаніка" екіпаж встиг дістатися. Глибина, на якій опинився батискаф, близько 3800 метрів. Експерти попереджають, що про шанси знайти тіла загиблих поки говорити важко.

Контр-адмірал Джон Могер із Берегової охорони, який очолює пошуки "Титана", додав, що віддалені операції триватимуть на морському дні протягом невизначеного періоду часу. Однак він вважає, що поки що "занадто рано" обговорювати, чи буде проводитися розслідування після пошукових робіт.

Експедиції до "Титаніка" проводили з 2021 року. За можливість занурення кожен учасник експедиції має заплатити до 250 тисяч доларів. За деякими даними, за цей час понад 70 осіб встигли здійснити вояж до затонулого корабля.

Після повідомлень про зникнення батискафа для його пошуку задіяли як державні, так і приватні організації. Спочатку компанія, яка організувала занурення, не стала розкривати імена туристів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини