23 червня 2023, 15:15

Військові, Z-пропагандисти та тіньовий флот РФ у "чорному списку": деталі 11-го пакета санкцій ЄС

Набув чинності новий санкційний пакет Євросоюзу проти Росії у відповідь за війну проти України.

Військові, Z-пропагандисти та тіньовий флот РФ у "чорному списку": деталі 11-го пакета санкцій ЄС

Сьогодні, 23 червня, набув чинності 11-й пакет санкцій Європейського союзу проти Росії за агресію проти України. До "чорного списку" потрапили високопоставлені чиновники, військові, колаборанти, а також пропагандисти РФ.

Інформація підтверджується на офіційному сайті Ради Європи.

У "чорному списку" ЄС опинилися 71 громадянин РФ і 33 компанії країни-агресора.

Під санкції Європи потрапили високопосадовці РФ, зокрема, глави Воронезької та Магаданської областей, а також Краснодарського та Ставропольського країв, Камчатки. Там також опинилися гауляйтери окупованих українських територій.

До "чорного списку" не пощастило потрапити і військовим РФ, які безпосередньо беруть участь в агресії проти України. Йдеться про керівника штабу Сухопутних військ ЗС РФ Олександра Лапіна та заступника міністра оборони Тетяну Шевцову.

Санкції торкнулися також великої кількості російських Z-пропагандистів, які беруть участь у розпалюванні ненависті проти українців і війни. Це Євген Піддубний, Андрій Медведєв, Семен Пегов, Олександр Костерін, Ольга Бєлова, Михайло Леонтьєв, Рифат Сабітов, Віктор Синеок, Андрій Кондрашов, а також Михайло Звінчук.

Що стосується юридичних осіб, то у списку санкцій ЄС опинилися ПВК "Вагнер-Центр", Positive technologies, завод ім. Свердлова, телеканал Міноборони РФ "Звезда", Міжнародний розрахунковий банк із невизнаної Південної Осетії, державний ракетний центр ім. академіка В. П. Макєєва, "Універсалмаш", Муромський приладобудівний завод, виробник авіаційних ракет "Дукс", кремлівський Фонд підтримки та захисту прав співвітчизників, що проживають за кордоном, й інші.

Важливою частиною 11-го пакета санкцій Євросоюзу є боротьба з тіньовим нафтовим флотом Росії. Європейці ввели нову заборону для суден-порушників заходити у свої порти. Під удар європейських санкцій потраплять танкери, які займаються шахрайством: у морі переливають барелі з корабля на корабель, щоб приховати від правосуддя походження сировини. Для них будуть під забороною інфраструктура Європи.

Раніше РФ знайшла новий спосіб роздобути санкційну сільгосптехніку.

Ми також писали, що РФ знайшла спосіб обходити нафтові санкції за допомогою хитрої схеми, викрито 6 танкерів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Татьяна Шевченко

Останні новини