12 липня 2023, 07:54

США ввели найжорсткіші санкції з усіх можливих проти глави розвідки Сербії за допомогу РФ

США запровадили санкції проти глави розвідки Сербії Олександра Вуліна за допомогу Росії та причетність до незаконної торгівлі зброєю.

США ввели найжорсткіші санкції з усіх можливих проти глави розвідки Сербії за допомогу РФ

Донедавна влада Сербії була прихильниками Кремля та всіляко лобіювала інтереси Москви на Балканах. Повномасштабна війна РФ проти України помітно змінила розстановку сил, проте у владних коридорах країни залишилося багато "кротів", які продовжили роботу на агресора.

Мінфін США ввів санкції проти директора Агентства безпеки й інформування Сербії Олександра Вуліна. Його звинувачують у сприянні міжнародному злочинному угрупованню, операціях із наркотиками й у підтримці "зловмисних" дій Росії.

Зокрема, Вулін допомагав РФ розвивати та посилювати свій вплив на Західних Балканах. За даними OFAC, сербський силовик, який мав відповідати за безпеку, користувався високою посадою для знецінення вільної торгівлі зброєю у регіоні. Глава розвідки налагодив "взаємовигідні відносини" з торговцем зброєю Слободаном Тешичем із "чорного списку" США.

Через великий "послужний список" Вуліна проти нього ввели найжорсткіші санкції з усіх можливих: його занесли до SDN-списку. Усі активи головного розвідника Сербії у США будуть заморожені.

Нагадаємо, у квітні Сербія анонсувала спільні з Північноатлантичним альянсом військові навчання Platinum Wolf на своїй території.

Крім цього, Белград заявив, що не визнає російську анексію українських територій, однак не поспішатиме із санкціями проти РФ.

Також очільник Сербії Вучич був не проти того, щоб посередники продавали боєприпаси із Сербії в Україну.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини