18 липня 2023, 11:09

Корупція під час війни: на що витрачає гроші українська влада, коли РФ нарощує сили

Замість закупівлі озброєння, дронів і амуніції для ЗСУ бюджетні кошти йдуть на спірні проєкти, реалізація яких могла б почекати.

Корупція під час війни: на що витрачає гроші українська влада, коли РФ нарощує сили

Українська влада під час війни оголошує мільярдні тендери на проєкти, актуальність яких викликає сумніви. При цьому країна-агресор нарощує свої сили для нових ударів.

Про це пише Телеграм-канал "Доброго вечора, ми з України" та наводить приклади нераціональної витрати бюджетних грошей.

Один із них - це реконструкція транспортної розв'язки в Оболонському районі Києва на перетині вулиць Богатирської та Полярної, яка коштує 1,3 мільярда гривень.

Ще один приклад тринькання - ремонт порожнього стадіону у місті Новояворівськ Львівської області за 92 мільйони.

Також українська влада задумала витратити 573 мільйони на добудову Національного музею "Меморіал пам'яті жертв Голодомору".

"Може, я чогось не розумію, але "Шахеди" долітають спокійно до столиці, та цей музей, поки триває війна, може бути знищений у будь-який момент. А ще питання, чому саме зараз потрібно його будувати, якщо він простояв стільки часу? Окей, 90-та річниця, але були ще всі інші. Цікаво, аргументація була б така сама, якби нардеп пояснював важливість будівництва музею Голодомору військовим з Бахмутського напрямку особисто в очі?" - пишуть у каналі у відповідь на заяву нардепа Микити Потураєва про необхідність добудови музею Голодомору, який був задуманий ще за президента Ющенка.

Нагадаємо, ЗСУ потребують десятків тисяч БПЛА - українці вимагають припинити витрачати бюджети міст на "благоустрій" і допомагати армії.

Також журналіст і керівник відділу "Політика" видання Liga.net Петро Шуклінов написав звернення до українців й української влади із закликом кинути всі сили на підтримку ЗСУ, щоб вистояти у війні проти РФ.

Тим часом Арахамія відреагував на численні обурення українців щодо використання бюджетних коштів очільниками міст не на допомогу ЗСУ, а на благоустрій.

Автор: Михаил Бутко

Останні новини