25 липня 2023, 07:20

Кремль засекретив ще один результат правління Путіна: гірше ще не було

Кремль ввів жорстку цензуру на інформацію про мінімальну за час правління Володимира Путіна народжуваність у Росії.

Кремль засекретив ще один результат правління Путіна: гірше ще не було

Після наради з главою МОЗ Михайлом Мурашком 12 липня Кремль заборонив підконтрольним ЗМІ писати про мінімальну за час правління Володимира Путіна народжуваність у Росії.

The Moscow Times із посиланням на джерела у ТАСС і РІА "Новости" пише, що держагентства отримали нові "темники".

Мурашко встиг відзначитися кількома резонансними заявами про необхідність обмеження прав жінок. Так, глава Міністерства запропонував заборонити аборти у комерційних клініках і скоротити продаж препаратів для медикаментозного переривання вагітності. Також Мурашко поскаржився, що сучасні жінки хочуть навчатися, розвивати кар'єру та жити повноцінним життям замість того, щоб мало не зі шкільної лави народжувати дітей.

Ці скандальні слова прозвучали на тлі рекордного падіння рівня народжуваності, зафіксованого Росстатом. Із січня по червень у РФ народилися 511,7 тисячі дітей. Порівняно з тим самим періодом минулого року кількість новонароджених знизилася на 11,5 тисячі, або на 1,2%. При цьому минулорічні показники виявилися найгіршими більш ніж за 20 останніх років.

Також, згідно з даними Росстату, відносний рівень народжуваності з січня по червень 2023 року, 8,5 дітей на 1000 осіб, є одним із найгірших у сучасній історії Росії.

Як повідомлялося раніше, у Росії встановилася пропорція, за якої 85% населення країни або бідні, або жебраки.

Крім втечі з РФ сотень тисяч людей, які не захотіли воювати проти України, з Росії пішов великий іноземний бізнес.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини