28 липня 2023, 10:11

З'явилася реакція Держдепу США на "безкоштовне зерно" від Путіна країнам Африки

У Вашингтоні вважають, що розпіарена ініціатива президента РФ Путіна жодним чином не врятує ситуацію із зерном в африканських країнах.

З'явилася реакція Держдепу США на "безкоштовне зерно" від Путіна країнам Африки

В американському Держдепартаменті відреагували на пафосні заяви російського президента-диктатора Володимира Путіна про так зване "безкоштовне зерно" для держав Африки, які мають проблеми з продовольством, зокрема, через розв'язану Кремлем війну проти України. Представник відомства Ведант Патель на брифінгу наголосив, що з боку Путіна це поки що тільки слова, не підкріплені нічим.

Також він додав, що РФ своїми агресивними діями завдала величезного удару по продовольчій безпеці в усьому світі, коли вийшла із зернової угоди, та ці "безоплатні подарунки" не можуть врятувати критичну ситуацію.

"Дії мають говорити за себе голосніше, ніж слова", - зазначив Патель, додавши, що зараз багато країн світу перебувають на порозі глобальної загрози продовольчій безпеці.

Речник Держдепу також наголосив, що РФ вельми негативно вплинула на забезпечення зерном багатьох країн світу, та йдеться тут не тільки про Чорний континент, а й про інші.


Нагадаємо, російський диктатор Путін зробив найбіднішим країнам Африки досить оригінальний "подарунок", за який кожна з них заплатить від 15 до 115 млн доларів.

Також 17 липня Москва заявила про вихід із зернової угоди, від цього світовий ринок кинуло у цінову лихоманку.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини