30 серпня 2023, 13:19

Санкції працюють: у російського монополіста "Газпрому" у 8,5 раза скоротився чистий прибуток

За перше півріччя поточного року прибуток "Газпрому" різко впав, склавши ₽296,24 млрд.

Санкції працюють: у російського монополіста "Газпрому" у 8,5 раза скоротився чистий прибуток

Незважаючи на заяви деяких експертів, особливо російських, щодо того, що західні санкції, запроваджені проти країни-агресора, "не працюють", на практиці ми бачимо протилежне. Так, нещодавно стало відомо, що чистий прибуток російського нафтогазового монополіста "Газпрому" за перше півріччя 2023 року впав аж у вісім із половиною разів. Про це зізналися у самому "Газпромі".

Представники російської транснаціональної енергетичної компанії висловили думку, що настільки стрімке падіння прибутку - це результат "курсових різниць за фінансовими статтями". Звичайно, путінські "газпромщики" ніколи не зізнаються, що у них різко обвалився прибуток, оскільки їхній "великий вождь" Володимир Володимирович вирішив влаштувати "спецоперацію", напавши на Україну, та тим самим став токсичним для всього цивілізованого світу.

За даними самого ж "Газпрому", прибуток у цієї компанії впав у 8,5 раза та склав ₽296,24 млрд. Так, російський монополіст, як і раніше, заробляє величезні гроші, але за всіма ознаками видно, що у цього "Колоса" вже підкошуються глиняні ноги.

Нагадаємо, в Україні заявили про відкриття нового родовища природного газу.

Як повідомлялося раніше, Туркменістан підставив "підніжку" Москві з газом: збільшення російських поставок до КНР не відбудеться.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини