12 вересня 2023, 11:02

Голова болить не без причини: затяжна магнітна буря у вересні триватиме кілька днів

Метеоудар середньої потужності, який триватиме до 13 вересня, може бути причиною поганого самопочуття.

Голова болить не без причини: затяжна магнітна буря у вересні триватиме кілька днів

Що довше триває магнітна буря, то болючіше на неї реагують організми метеозалежних людей. Цього разу йдеться про триденний катаклізм, середня потужність якого становитиме 5 балів. Магнітна буря, яка розпочалася 11-го, триватиме до 13 вересня, а після неї геомагнітний фон на Землі прийде до норми.

Дізнатися точні дати та потужність магнітних бур у вересні можна з інформації на сайті meteoagent.com.

Учені досі не знайшли підтвердження прямої залежності здоров'я людського організму від природних катаклізмів, але є певна кількість людей, які погано почуваються під час магнітних бур. Найчастіше у такі дні у людей спостерігається головний біль і запаморочення, сонливість і зниження працездатності.


Якщо у несприятливі дні людина страждає від головного болю, то лікарі рекомендують пити трав'яні чаї, які мають заспокійливий ефект, наприклад, м'яту та ромашку. Тим, кому такий метод не допоможе, є сенс приймати по одній таблетці аспірину у ті дні, коли прогнозуються магнітні бурі.

Важливо також дотримуватися правил поведінки, які допоможуть легше пережити магнітні бурі.

1. Пити багато рідини. Для цієї мети найкраще підійде чиста вода без газу, але можна також вживати теплі напої без кофеїну, соки та компоти.
2. Змінити свій раціон, замінивши продукти тваринного походження рослинною їжею.
3. Уникати великих фізичних та емоційних навантажень, бо організм уже й так відчуває стрес.  Замість силового тренування у спортзалі правильніше зробити ранкову зарядку або прогулятися.
4. Важливо багато часу проводити на свіжому повітрі, не намагаючись перечекати метеоудар вдома під замком, де всі симптоми тільки посиляться.

Потрібно знайти час для того, що приносить радість і дарує позитивні емоції.

Раніше стало відомо, що у вересні Землю накриють сильні та потужні магнітні бурі.

Автор: Алина Романенко

Останні новини