28 вересня 2023, 21:36

Діють жорсткіше, ніж Захід: Собянін заявив про початок економічної війни Азії проти РФ

Після розвороту Росії на Схід, викликаного західними санкціями, азіатські країни прагнуть вичавити максимальну вигоду з такої ситуації.

Діють жорсткіше, ніж Захід: Собянін заявив про початок економічної війни Азії проти РФ

Спроби Росії придбати сучасні технології на ринку Азії після того, як західний ринок став для неї закритим через санкції, введені через війну проти України, зазнають поразки. Мер Москви Сергій Собянін визнав, що азіатські держави діють ще жорсткіше, ніж країни Заходу, коли справа стосується їхніх інтересів, і заявив про серйозну економічну війну, яка ведеться проти Росії в Азії.

Його слова наводить "РБК".

Собянін розповів, що керівництво азіатських країн активно наділяє свої компанії всілякими преференціями, а для Росії доступ до високих технологій ніхто відкривати не збирається.

"З нами вже там ведеться серйозна економічна війна", - сказав він.

За його словами, азіатські держави не мають наміру постачати Росію технологіями ні у галузі мікроелектроніки, ні в авіа- та машинобудуванні. Ба більше, в Азії прямо кажуть РФ, якщо вона хоче отримати якісь технології, то повинна купувати або у цілому продукт, або платити подвійну ціну.

На думку Собяніна, "ніякої надефективної історії Росія в Азії не отримає".

Раніше повідомлялося, що Китай скористався відходом західних автомобільних брендів із Росії та підняв ціни на свої машини на російському ринку: вартість усіх моделей китайських автомобілів у РФ рівно вдвічі вища, ніж у КНР.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що китайські компанії можуть купити російські заводи німецького виробника побутової техніки Bosch.

Автор: Артем Малиновский

Останні новини