4 жовтня 2023, 18:15

Жовтень почнеться та закінчиться магнітними бурями: коли чекати на небезпечні дні

Магнітні бурі можуть чинити негативний вплив на здоров'я та самопочуття людей, особливо метеозалежних і тих, хто страждає на хронічні захворювання.

Жовтень почнеться та закінчиться магнітними бурями: коли чекати на небезпечні дні

У жовтні магнітосфера Землі буде досить спокійною, але все ж без геомагнітних збурень не обійдеться.

Геомагнітні бурі у жовтні будуть несильними, але тривалими. Отже, 4-го числа сонячна активність буде середньою (5 балів), а 5 жовтня - слабкою (4 бали).

Черговий спалах відбудеться 13-15 жовтня. Його потужність не перевищить 5 балів.

Однак наприкінці місяця очікується чотириденна магнітна буря, яка триватиме з 23 до 26 жовтня. Її потужність сягне позначки 3-4 балів.

28 жовтня слід бути готовими до нового удару: сильна 6-бальна буря накриє Землю.

У ці дні може статися погіршення концентрації уваги, головні болі, підвищення артеріального тиску, загострення серцево-судинних захворювань й інші неприємні симптоми.

Щоб знизити ризик негативних наслідків, рекомендується уникати зайвих фізичних і психічних навантажень, вживати більше рідини, дотримуватися здорового харчування та режиму дня.

Магнітні бурі - це природне явище, якого не варто боятися, але варто враховувати під час планування свого життя. Якщо ви знаєте про свою метеозалежність і стежите за прогнозами сонячної активності, ви зможете підготуватися до можливих змін у самопочутті та зберегти своє здоров'я та настрій.

Раніше повідомлялося, що жовтень буде набагато спокійнішим у плані магнітних бур порівняно з активним вереснем.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини