31 жовтня 2023, 07:27

Франція завдала одного з найсерйозніших ударів по "друзях" Путіна: взято під варту співвласника "Альфа-Груп"

У Франції взято під варту співвласника "Альфа-Груп" Олексія Кузьмічова.

Франція завдала одного з найсерйозніших ударів по "друзях" Путіна: взято під варту співвласника "Альфа-Груп"

Вранці 30 жовтня поліція затримала співвласника "Альфа-Груп" Олексія Кузьмічова, якого підозрюють у відмиванні грошей, податкових махінаціях і порушеннях європейських санкцій, повідомляє газета Le Monde.

У його будинку у центрі Парижа та віллі у Сен-Тропе провели обшуки. За поки що не підтвердженими даними, на віллі олігарха знайшли пачки грошей. Загальна сума поки що не розголошується.

Le Monde не пояснює його причин, однак зазначає, що "це один із найсерйозніших ударів, завданих французьким правосуддям російському олігарху з моменту вторгнення в Україну". Бізнесмена вважають близькою до Путіна людиною. Водночас видання зазначає, що європейські санкції забороняють присутність фізичних осіб на території ЄС, однак джерело, близьке до олігарха, зазначило, що Кузьмічов уже перебував у Франції на момент внесення його до "чорного" списку. У зв'язку з цим його нібито не можуть назвати порушником. Крім цього, у Франції перебуває його сім'я.

Представники Кузьмічова поки не коментували інформацію французьких ЗМІ.

У 2022 році російський Forbes писав, що Кузьмічов посідає 20-те місце у списку мільярдерів країни.

З 15 березня 2022 року бізнесмен перебуває під санкціями ЄС, проте з початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну він виїхав із Росії.

Нагадаємо, раніше у Німеччині заарештували всі автомобілі, що належать другу Путіна олігарху Усманову. Кортеж із машинами розтягнувся на сотні метрів. А наприкінці грудня 2022 року СБУ знайшла та конфіскувала товар, який призначався для однієї з компаній Усманова.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини