11 грудня 2023, 15:11

Польща розблокувала кордон для українських вантажівок – рух уже відновили

Блокада перевізниками з Польщі пункту пропуску "Ягодин – Дорогуськ" на українсько-польському кордоні завершилася – рух для транспорту відкрито.

Польща розблокувала кордон для українських вантажівок – рух уже відновили

Рух вантажівок на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ" на кордоні Польщі й України відновлено. Про це повідомляють інформаційні агенції з посиланням на заяву віцепрем'єра з відновлення, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова у його "Фейсбуці".

За його словами, угоди вдалося домогтися сьогодні, після чого рух транспорту було відкрито. У напрямку України вже проїхали 15 транспортних засобів, вони на пункті пропуску. 25 вантажівок проходять процедуру оформлення, після чого проїдуть до Польщі, заявив міністр.

Блокування вантажного пункту пропуску тривало понад місяць. Українська та польська сторона провели велику кількість переговорів, намагаючись узгодити позиції. У результаті було досягнуто згоди про відновлення руху вантажівок.

Відновлення руху на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ" є важливим кроком до нормалізації логістики між Україною та країнами ЄС.

Раніше журналісти повідомили, що постраждала не тільки експортна частина економіки України, а і потік вантажів, необхідних українським військовим. Поляки заблокували на кордоні автомобілі, які везли в Україну комплектувальні для збирання дронів, а також медичне обладнання та ліки.

Раніше країни Балтії звернулися з офіційним листом до Варшави із закликом скасувати влаштовану польськими перевізниками блокаду українських фур.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини