14 грудня 2023, 07:33

Путін добиває економіку Росії: The Economist озвучили сумну картину

Про перегрів російської економіки свідчить інфляція у сфері послуг, упевнені журналісти впливового британського видання The Economist.

Путін добиває економіку Росії: The Economist озвучили сумну картину

Британські експерти звернули увагу на той факт, що ніч у готелі The Carlton (Москва, РФ) коштує 500 доларів, хоча до 24 лютого 2022 року вона обходилася лише у 225 доларів.

Напередодні журналісти британського видання The Economist опублікували статтю про перегрів економіки РФ.

Нові дані свідчать про те, що причина інфляції у РФ - внутрішня.

Експерти звинувачують в інфляції саме державні витрати, які постійно зростають на тлі бажань Путіна якнайшвидше перемогти Україну. У 2024 році витрати на оборонну промисловість становитимуть 6 % від ВВП, що є рекордним показником після розпаду СРСР.

Напередодні виборів глави РФ Кремль вирішив активізувати виплати сім'ям загиблих на війні проти України. Експерти повідомляють, що деякі виплати становлять еквівалент доходів, який людина могла б отримати протягом 30 років.

Ще торік Путін хвалився на камери, що 2023 року економіка РФ покаже зростання на 3 %. Однак економісти заявляють, що російська економіка просто не витримає таких темпів зростання.

Ще 2022 року після закону про часткову мобілізацію тисячі серйозних професіоналів і фахівців покинули РФ. При цьому іноземні інвестори також покинули ринок Росії. З одного боку, безробіття у РФ становить лише 3 %, що є одним із найнижчих в історії Росії. Але і, з іншого боку, така ситуація змушує роботодавців піднімати зарплати.

Зупинити інфляцію у РФ можна шляхом підняття ставок за кредитами, встановлення контролю за рухом капіталу, відновлення ціни на нафту та зниження цінової політики для імпорту.

Однак Путін, володіючи великими фінансовими можливостями, буде ще більше виділяти грошей на оборонну промисловість. У підсумку на ділі інфляція зростатиме ще більше.

Експерти впевнені, що навіть у такому разі Кремль ніхто зупинити не зможе, а Путін все одно домагатиметься свого - перемоги в Україні.

Раніше ми повідомляли, що санкції з боку Заходу обвалили у РФ сектор алюмінію.

Нагадаємо, Болгарія та Сербія вирішили скоротити свою залежність від російського газу.

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини