25 грудня 2023, 15:37

Новий закон про мобілізацію: українцям за кордоном загрожує відключення банківських карток і санкції

Військовозобов'язаним українцям за кордоном, які не стали на військовий облік, можуть обмежити надання консульських і банківських послуг, повідомив депутат українського Парламенту.

Новий закон про мобілізацію: українцям за кордоном загрожує відключення банківських карток і санкції

Міністерство оборони, Генеральний штаб і депутати Верховної Ради розробляють нові заходи щодо військового обліку українців, які перебувають за кордоном.

Як розповів в інтерв'ю "Свобода. Ранок" депутат Вадим Івченко, член комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, влада розглядає варіант, за якого військовозобов'язаним українцям за кордоном, які не стали на військовий облік, можуть обмежити надання консульських і банківських послуг.

Він зазначив, що ці заходи необхідні для того, щоб підвищити рівень відповідальності військовозобов'язаних громадян України.

Якщо військовозобов'язаний не став на військовий облік протягом встановленого терміну, його може бути притягнуто до адміністративної відповідальності. Нововведення може торкнутися українців, у яких протермінований паспорт: новий їм ніхто не надасть. Обмежувальні заходи можуть торкнутися надання банківських послуг.

Варто зазначити, що Україна продовжує перебувати у стані війни з Росією. У зв'язку з цим влада країни вживає заходів для підвищення боєготовності Збройних сил України.

Раніше юрист пояснив, хто піде воювати в контексті змін до закону про мобілізацію.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини