27 грудня 2023, 13:40

Санкції працюють: імпорт російської нафти до Європи впав у 10 разів – Reuters

Тепер у "Роснефти" залишилися тільки дві країни, куди можна по-крупному "штовхати" нафту: це Індія та Китай.

Санкції працюють: імпорт російської нафти до Європи впав у 10 разів – Reuters

Цифри, що підбиваються до кінця 2023 року, свідчать, що Європа скоротила експорт російського "чорного золота" вдесятеро, інформує агентство Reuters із посиланням на заяву віце-прем'єра РФ Олександра Новака, який курирує, як відомо, енергетичний сектор економіки країни-агресора.

За даними, отриманими з Москви, цього року половина російського експорту нафти та нафтопродуктів пішла до КНР, також значну кількість було відправлено до Індії. Загалом за два роки російські поставки сировини індусам зросли до 40% загального експорту.

"Основними партнерами Росії у нинішній ситуації є Китай, частка якого зросла приблизно до 45-50%, і, звичайно, Індія", - каже Новак.

Також російський міністр додав, що за останні два роки частка Європи в експорті нафти з РФ знизилася з 40% до 4%.

Як відомо, відмова європейських країн від російської нафти сталася через повномасштабне вторгнення ЗС РФ в Україну, а також інших супутніх причин, наприклад, як "енергетичний шантаж", який влаштував Кремль Європі незадовго до відкритого нападу на сусідню країну.

Як раніше ми писали, в Індії настали проблеми з російською нафтою: Москва не може отримати гроші.

Також повідомлялося, що середній чотиритижневий обсяг морського експорту нафти з РФ впав до найнижчого рівня за останні три місяці.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини