3 січня 2024, 07:46

Для закупівлі електроніки: Кремль знайшов ще одну країну з СНД, через яку обходитиме санкції

Для закупівлі електроніки для безпілотників РФ планує відкрити в Узбекистані підставні компанії.

Для закупівлі електроніки: Кремль знайшов ще одну країну з СНД, через яку обходитиме санкції

Кремль і далі шукає можливість обійти санкції з боку Заходу. Для цієї мети Путін заручається не тільки підтримкою диктаторів із КНДР та Ірану, а й готовий скористатися послугами колишніх країн СРСР.

Сьогодні, 2 січня, експерти з Центру національного опору опублікували статтю про те, що в Узбекистані Путін готовий побудувати низку підставних компаній для закупівлі електроніки.

Ще 26 грудня 2023 року під час саміту лідерів країн СНД Путін встиг поспілкуватися з вищим військовим керівництвом Узбекистану щодо подальшої співпраці.

Не виключено, що на території Узбекистану буде створено підставні компанії, які фінансуватимуться МО РФ.

Офіційно у Кремлі заявили про співпрацю у транспортній сфері. Однак на ділі будуть створені компанії з обходу санкцій з боку Заходу. Ще плануються створити заводи з виробництва безпілотників із західних компонентів.

Відомо, що у майбутньому підставні компанії експортуватимуть готову продукцію або західні компоненти для російських підприємств "Стела-К", Казанський завод "Електроприлад", завод "Елекон" тощо.

Є інформація і про те, що Москва має намір викупити в Узбекистану й артилерійські снаряди з радянських запасів.

Не виключено, що на Узбекистані Кремль не зупиниться та візьметься за інші країни Центральної Азії, щоб і там створити фіктивні підприємства та компанії для обходу санкцій з боку Заходу.

Раніше в Узбекистані відреагували на слова Толстого щодо російськомовних шкіл у країні.

Нагадаємо, в Узбекистані зажадали від РФ пояснення слів Прилєпіна щодо захоплення тих країн, громадяни яких приїжджають на заробітки до Росії.

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини