16 січня 2024, 12:25

Банки Китаю розривають зв'язки компаній із Росією через санкції США – Bloomberg

Китайські банки розірвуть зв'язки з клієнтами із санкційного списку таі припинять надавати будь-які фінансові послуги російській військовій промисловості незалежно від валюти та місця проведення операцій.

Банки Китаю розривають зв'язки компаній із Росією через санкції США – Bloomberg

Китайські банки запроваджують низку обмежень під час роботи з російськими клієнтами, зокрема, повністю припиняють їхнє фінансування. Рішення викликане побоюваннями вторинних санкцій. Інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на джерела зазначає, що державні банки Китаю почали вводити обмеження на фінансування російських клієнтів, побоюючись наслідків з боку Сполучених Штатів.

Два китайські банки вже почали перевіряти своїх клієнтів. Наприкінці грудня Байден підписав указ, яким наділив Мінфін повноваженнями вводити обмеження щодо іноземних банків за співпрацю з Росією.

Російський економічний аналітик Анатолій Несміян у своєму Telegram-канал пише, що нічого дивного у рішеннях китайців немає та бути не може, оскільки Китай готовий кинути Росію за першої загрози своїй економічній безпеці.

"Це тільки у російському телевізорі й у гаслах російського керівництва Китай і Росія в одному окопі відбивають атаки озвірілого імперіалізму. Китайці взагалі не відчувають себе ні в якому окопі та до біполярного розладу північного сусіда ставляться зі скепсисом і деяким подивом. Якщо великому китайському банку дають вибір: створити проблеми всьому бізнесу або відмовити у кредиті якомусь російському олігархові, то, зі зрозумілих причин, він пошле олігарха у далеку подорож. І, до речі, матиме рацію: ви там самі, хлопці, свої проблеми з партнерами вирішуйте, а нас не вплутуйте", - пише він.

Нагадаємо, раніше Казахстан оголосив про повну заборону на експорт до РФ 106 товарних позицій. Йдеться про технологічну продукцію.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини