28 лютого 2024, 07:59

"Може, його протаранити дроном?" – бійці з 406-ї бригади зняли на лінії фронту НЛО та виклали кадри

Артилеристи з 406-ї бригади ЗСУ виявили на лінії фронту дивний довгастий об'єкт, який перебував у повітрі.

"Може, його протаранити дроном?" –  бійці з 406-ї бригади зняли на лінії фронту НЛО та виклали кадри

Бійці встигли зняти НЛО на камери своїх дронів, а після виклали відео у Мережу. На кадрах вони лаються та не можуть зрозуміти, що це за об'єкт і чому той не рухається, а просто завис у повітрі.

Експерти кажуть, що це може бути якийсь корабель, який перебував від бійців ЗСУ на відстані до 50 км, інформує ресурс DailyMail.com.

Джерело повідомляє, що ролик був знятий у лютому у зоні бойових дій бійцями з 406-ї артилерійської бригади. Для цього вони використовували один зі своїх розвідувальних безпілотників.

Відео зняли за допомогою тепловізійного дрона. На кадрах видно, що НЛО набагато тепліше, ніж усі предмети, що оточують його поруч. Однак варто звернути увагу і на той факт, що на дисплеї керування дроном було "повідомлення про помилку".

Один з операторів дрона був упевнений, що бачив НЛО, оскільки об'єкт дуже довгий час перебував у невагомості на одному місці. При цьому один із бійців пропонує протаранити НЛО за допомогою дрона.

Цей об'єкт схожий на той, що у травні 2022 року спостерігали у небі над Іраком за допомогою теплової камери дрона Reaper ВПС США. Тоді ЗМІ назвали НЛО "багдадським фантомом".

Дрони 406-й бригаді постачає Фонд DeepInspire. Військовий журналіст Джо Ліндслі, який перебуває в Україні у Львові, заявив, що цій бригаді поставляються дрони Mavic 3T. Коли було знято НЛО, то дрон перебував на висоті близько 152 метрів.

Експерти заявляють, що НЛО також перебував на тій самій висоті, що й дрон. Також слід зазначити і той факт, як один із бійців 406-ї бригади заявив, що на тепловізійних камерах об'єкт у небі не видно.

Журналісти змогли вийти на зв'язок із Павлом Терлецьким, який постачає й обслуговує дрони для 406-ї бригади. З його слів, бійці після 48 годин на лінії фронту зараз на відпочинку, проте обіцяв вийти з ними на зв'язок і з'ясувати ситуацію з НЛО.

Скептики також вивчили 20-секундне відео із зони бойових дій і дійшли висновку, що ЗСУ побачили у небі міраж, відомий як Фата Моргана. Це коли верхній шар теплого повітря та нижній шар холодного створюють "атмосферний канал". Він заломлює або викривляє світло, створюючи якусь подобу якогось предмета у повітрі. Також це може бути оптична ілюзія, особливо якщо зйомки відбуваються біля джерела води. Однак у тому районі, де перебували бійці з 406-ї бригади, води немає взагалі.

Експерт з авіаційної безпеки зазначив, що рідко можна побачити у повітрі нерухомий об'єкт, який зняли бійці з 406-ї бригади. При цьому міраж Фата Моргана дуже часто змінює свої зображення, а у випадку з НЛО в Україні такого ефекту немає.

2022 року астрономи Головної астрономічної обсерваторії Академії наук України у Києві поділилися з науковим світом чимало публікацій, у яких повідомлялося, що вони бачать "значну кількість об'єктів, природа яких не ясна". Але робота астрономів була швидко розкритикована Національною академією наук України. Керівництво опублікувало офіційну заяву, в якій стверджувалося, що дослідження "не відповідає професійним вимогам для публікації".

Раніше росЗМІ вирішили видати ракету "Х-101", що впала під Волгоградом, за НЛО.

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини