30 березня 2024, 21:23

Магнітні бурі у квітні: як підготуватися, щоб легше пережити несприятливі дні

Щоб легше пережити магнітні бурі, потрібно знати дати їхнього прояву, запастися необхідними ліками та знизити фізичні навантаження.

Магнітні бурі у квітні: як підготуватися, щоб легше пережити несприятливі дні

Після щедрого на потужні спалахи на Сонці березня настане відносно спокійний квітень, коли особливих коливань геомагнітного поля Землі не прогнозується. Очікуються дві магнітні бурі, але обидві малопотужні й нетривалі.

Про це повідомляє ресурс Мeteoagent.com.

З 3 по 5 квітня може статися метеоудар, потужність якого не перевищить 4 балів. Відчути подібні коливання магнітного поля Землі можуть тільки метеозалежні люди, яким варто подбати про себе заздалегідь, змінивши звичний спосіб життя на користь правильного.

На другу декаду квітня спалахів на Сонці не прогнозується, що дасть час перепочити та поповнити сили після першої магнітної бурі цього місяця. Другий метеоудар буде потужнішим за перший і сягне позначки у 5 балів. Триватиме він два дні, з 21 по 22 квітня.

Метеочутливі люди у такі дні можуть відчувати нездужання, головний біль і запаморочення, сонливість або безсоння. Лікарі попереджають, що у період магнітних бур можуть загостритися хронічні захворювання, може різко змінюватися настрій, підвищуватися артеріальний тиск і відчуватися тахікардія.

Легше пережити магнітні бурі допоможуть прості правила. Важливо дотримуватися розпорядку дня, змінити свій раціон, відмовившись від "важкої" їжі на користь продуктів рослинного походження, вживати більше рідини (чистої води без газу чи трав'яні чаї), більше гуляти на свіжому повітрі, знаходити час для занять хобі та спілкування з рідними та близькими людьми.


Автор: Алина Романенко

Останні новини