24 травня 2024, 11:34

Магнітна буря 24 травня: де очікувати на північне сяйво, та як убезпечити себе метеозалежним

Магнітна буря 24 травня позначиться на самопочутті метеозалежних і спричинить полярні світіння, незважаючи на незначне коливання магнітосфери Землі.

Магнітна буря 24 травня: де очікувати на північне сяйво, та як убезпечити себе метеозалежним

У п'ятницю, 24 травня, очікується незначна геомагнітна буря, магнітосфера Землі перебуватиме у неспокійному стані.

Згідно з даними метеорологів, спалахи на Сонці класу X цього дня становитимуть 10%. Кількість активних областей, джерел спалахів, так званих сонячних плям, досягне 43.

Сонячна активність спровокує малий геомагнітний шторм категорії G1. Незважаючи на те що він належить до категорії "слабких", хвилювання все ж здатні незначно порушити роботу енергосистем, а також вплинути на появу північного сяйва ближче до полярного кола.

Крім цього, прогнозується відносне підвищення індексу геомагнітних збурень K до рівня 4 - "середнього" стану.

Спалахи на Сонці викидають енергію у космос, яка досягає магнітного поля Землі.

Приклад, коли енергія Сонця перевищує норму сприйняття на Землі та викликає магнітну бурю.

Метеозалежні люди, особливо чутливі до коливань магнітного поля, на жаль, можуть зазнати больових відчуттів, як-от мігрені та головні болі. Магнітні бурі здатні також вплинути на артеріальний тиск і працездатність, тому важливо бути заздалегідь готовим до зміни самопочуття та запастися ліками.

Нагадаємо, Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США оцінило небезпеку наслідків спалахів на Сонці, тож метеозалежним важливо вчасно підготуватися до сонячного шторму.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини