10 червня 2024, 09:50

Землю накрили тривалі магнітні бурі: як позначаться на самопочутті людей і роботі техніки

Сьогодні та найближчими днями у світі очікується середня та сильна за потужністю магнітні бурі, що відіб'ється на самопочутті людей та вплине на роботу різноманітних приладів і техніки.

Землю накрили тривалі магнітні бурі: як позначаться на самопочутті людей і роботі техніки

Сьогодні та найближчими днями у світі очікується середня та сильна за потужністю магнітні бурі, що позначиться на самопочутті метеозалежних людей і вплине на роботу різних приладів.

Про це повідомляє ресурс unian.ua.

Як правило, магнітним бурям передує поява великої групи плям на Сонці. Після цього спалах сонячної плазми може статися у будь-який час. Два дні тому їх було кілька, а вчора, 9 червня, зафіксували ще три нові потужніші. Оскільки Сонце та Земля мають власні магнітні поля, через спалахи вони починають взаємодіяти.

10 червня в Україні спостерігається магнітне коливання середньої величини: 6-го рівня з 10.

На жаль, у метеозалежних уже зранку можуть спостерігатися перепади настрою, задишка, нудота та погане самопочуття загалом.

Рекомендується вживати менше солодкого, кави та відмовитися від енергетичних напоїв, уникати прямого впливу сонячних променів і більше спати.

Завтра буря зменшитися до 5-го рівня. Однак до кінця робочого тижня, 14-15 червня, магнітна буря сягне високого або максимального рівня та коливатиметься від 9-го до 10-го. Сильний магнітний шторм може спричинити серйозні перешкоди радіозв'язку або навіть супутникового.

Крім цього, через зростання сонячної активності полярне сяйво може виникнути у більш південних районах, зокрема в Україні, як це вже було місяць тому.

Слід врахувати, що магнітні коливання можуть і зменшитися. Поки що їх прогнозувати з високою точністю важко.

Нагадаємо, магнітна буря позначиться на самопочутті метеозалежних і спричинить полярні світіння, незважаючи на незначне коливання магнітосфери Землі.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини