28 червня 2024, 12:24

Магнітна буря 28 червня відповідає червоному рівню небезпеки: що робити метеозалежним

Відповідно до прогнозу, 28 червня очікується підвищена сонячна активність: збуджений стан магнітосфери Землі відповідає червоному рівню.

Магнітна буря 28 червня відповідає червоному рівню небезпеки: що робити метеозалежним

Магнітні бурі - це потужні збурення магнітного поля Землі, викликані потоками заряджених частинок та електромагнітного випромінювання, що викидаються зі спалахами на Сонце. Ці космічні явища можуть значно впливати на навколоземний простір, викликаючи різні ефекти у верхніх шарах атмосфери у вигляді північного сяйва, збої роботи радіозв'язку та впливаючи на самопочуття людини.

Згідно з прогнозами сайту "Метеоагент", у п'ятницю, 28 червня, очікується високий рівень сонячної активності, спричинений обуреним станом магнітного поля Землі, що відповідає червоному рівню небезпеки:

- імовірність виникнення потужних спалахів на Сонці класу M становить 55%, що є значним показником;

- існує 20% геомагнітного шторму;

- індекс геомагнітного спалаху K-INDEX прогнозується на підвищеному червоному рівні 5.

– спостерігається відносно велика кількість сонячних плям – 64, що вказує на високу активність сонячних процесів.

Червоний рівень збудження геомагнітної сфери Землі зберігатиметься і завтра, 29 червня.

Така сонячна активність може негативно впливати на самопочуття метеочутливих людей. Напередодні та після магнітної бурі рекомендується дотримуватися здорового способу життя; достатньо спати, щонайменше 7-9 годин; дотримуватись легкої дієти, щоб не перевантажувати організм, і проводити більше часу на свіжому повітрі.

Прогноз може коригуватися, оскільки сонячна активність мінлива. Своєчасне інформування про магнітні бурі допомагає запобігти ризикам інфарктів, інсультів та інших негативних наслідків для здоров'я.

Нагадаємо, тривалі магнітні бурі відбиваються на самопочутті людей та роботі техніки.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини