10 липня 2024, 10:46

У Китаї запрацює новий завод Xiaomi без участі людей: виробничі потужності на межі фантастики

Завод Xiaomi у Пекіні працюватиме цілодобово без людей, у ньому роботи добре взаємодіятимуть між собою та зможуть виробляти 1 телефон на секунду.

У Китаї запрацює новий завод Xiaomi без участі людей: виробничі потужності на межі фантастики

Китайський гігант Xiaomi анонсував запуск інноваційного заводу майбутнього у пекінському районі Чанпін. Як розповів глава компанії Лей Цзюнь, це високотехнологічний виробничий комплекс нового покоління зможе функціонувати у повністю автоматичному режимі цілодобово та без залучення людських ресурсів. Про це повідомляє ресурс gizmochina.com.

Секрет криється у передових технологіях автоматизації та штучному інтелекті. Завод оснащений інтелектуальними машинами, здатними взаємодіяти одна з одною для налагодження безперебійного виробничого процесу. Щосекунди з конвеєра сходитиме новий смартфон, виготовлений із безпрецедентною точністю, до того ж комплекс обладнано системою видалення пилу з мікронною роздільною здатністю, що гарантує стерильність виробничого середовища. Якість продукції контролюється штучним інтелектом, мінімізуючи ймовірність браку.

Проєкт "розумного заводу" потребував інвестицій у розмірі 2,4 млрд юанів і охоплює площу 81 тис. кв. метрів. Підприємство сертифіковане як "національний еталон розумного виробництва" з річною потужністю 10 млн флагманських смартфонів, включно з новими моделями.

Для Xiaomi цей проєкт лише перший крок у дослідженні майбутнього виробництва. Компанія вже має досвід автоматизації: перша "розумна фабрика" в Ічжуані запрацювала 2019 року та випускала Xiaomi Mix Fold у повністю роботизованому режимі. Однак новий комплекс у Чанпіні піднімає планку автоматизації на небачену висоту.


Раніше стало відомо, що Пекін активізувався у пошуку іноземних пілотів для своїх винищувачів.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини