2 серпня 2024, 16:20

У Китаї представили революційний безпілотник-птах, здатний змінити індустрію дронів

Китайські вчені розробили БПЛА у формі птаха "Маленький сокіл", він уже пройшов успішні випробування та готовий до використання з різною метою.

У Китаї представили революційний безпілотник-птах, здатний змінити індустрію дронів

"Маленький сокіл" – новий китайський дрон, що маскується під птицю, є революцією у розвідувальних технологіях і може повністю змінити правила гри у цій сфері. Про це пише News week.

Вчені з Північно-Західного політехнічного університету у Китаї презентували унікальний безпілотний літальний апарат, стилізований під птицю. Новий дрон, відомий під назвою "Маленький сокіл", успішно завершив серію випробувань і тепер готовий до практичного застосування.

Китайський безпілотний апарат під назвою "Маленький сокіл" сконструйований у вигляді птаха та здатний літати таким чином, що його важко відрізнити від справжнього сокола. Цей дрон має потенціал стати важливим елементом арсеналу Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) й інших державних структур. Завдяки своєму високореалістичному вигляду "Маленький сокіл" може ефективно виконувати низку завдань, включаючи військову розвідку та точкові удари.

Крім того, цей інноваційний БПЛА призначений для моніторингу екологічних змін і допомоги в охороні навколишнього середовища, що робить його цінним інструментом не лише для військових, а й для екологів.

Маневреність та енергоефективність "Маленького сокола" забезпечуються особливою технологією, яка дозволяє дрону складати крила та змахувати ними, як це роблять справжні птахи. Він також оснащений механізмом складати крило у кілька разів і одночасно висувати обидва, що підвищує енергоефективність під час планування.

Розробники "Маленького сокола" раніше створили робота-голуба, який може літати без зупинки понад 3 години.

Раніше повідомлялося, що у Китаї тестовий пуск ракети вийшов з-під контролю, викликавши потужний вибух і пожежу.

Нагадаємо, виробники китайських авто знайшли оригінальний спосіб боротися із незаконним вивезенням електрокарів із країни.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини