5 серпня 2024, 08:56

У Китаї зійшло три сонця одночасно – метеорологи дали пояснення

У центральній частині Китаю жителі були свідками рідкісного природного явища: на небі з'явилися одразу три сонці – метеорологи дали цьому наукове пояснення.

У Китаї зійшло три сонця одночасно – метеорологи дали пояснення

Жителі Центрального Китаю були здивовані, побачивши у небі три світила одночасно. Насправді, як пояснюють метеорологи, це рідкісний оптичний феномен, відомий як гало. Про це повідомляє 24.kz.

У центральних регіонах Китаю сталася дивовижна подія, коли мешканці були свідками появи трьох сонців на небі одночасно. Метеорологи швидко розвінчали містичні пояснення, роз'яснивши, що це рідкісне оптичне явище відоме як гало.

Гало формується, коли сонячне світло проходить через крижані кристали в атмосфері, заломлюючись і створюючи ілюзію кількох світил. Зазвичай гало оточує Сонце або Місяць, створюючи кільця, що світяться, дуги або стовпи світла. І тут свічення по обидва боки від Сонця створило враження, що у небі зійшло три сонця.

Таке явище, як гало, рідкісне, але не унікальне. Схожий випадок уже стався у Китаї 2020 року. Крім цього, подібне явище було зафіксовано на Ямалі у Сибіру.

Природа продовжує дивувати нас своїми чудесами. Важливо пам'ятати, що такі явища – результат складних оптичних процесів у атмосфері, а їх спостереження – рідкісний успіх тих, хто опинився у потрібний час у потрібному місці.

Раніше повідомлялося, що протягом останніх десяти років водоймища у віддалених районах Аляски змінюють колір із чисто-блакитного на іржаво-оранжевий. Вчені вважають, що Землі може погіршитися якість води.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини