2 жовтня 2024, 09:05

Microsoft закликає користувачів не інсталювати оновлення Windows 11: серйозні проблеми із системою

Компанія Microsoft попередила про помилки оновлення Windows 11 KB5043145, що викликають збої у роботі пристроїв, включаючи синій екран смерті.

Microsoft рекомендує утриматися від встановлення останнього оновлення Windows 11 KB5043145, оскільки проблеми з системою торкаються широкого кола користувачів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Microsoft офіційно звернулася до користувачів із попередженням про помилки у необов'язковому оновленні Windows 11 KB5043145, випущеному у вересні 2024 року. За даними компанії, оновлення викликає серйозні проблеми, такі як "синій екран смерті" (BSOD) і навіть "зелений екран смерті" (GSOD), які перешкоджають завантаженню системи.

Багато користувачів звернулися до служби підтримки зі скаргами на збої. Деякі пристрої перестали розпізнавати мишу, клавіатуру та Wi-Fi після інсталяції оновлення. Особливо проблеми стосуються власників ноутбуків Asus TUF і ROG, а також деяких моделей Intel NUC.

Microsoft вже розпочала розслідування та рекомендує користувачам видаляти оновлення вручну через меню відновлення системи. У разі виникнення проблем із завантаженням пристрою після встановлення KB5043145 компанія пропонує:

- перебуваючи у меню відновлення, перейдіть до розділу "Усунення несправностей";

- виберіть "Командний рядок";

- щоб видалити оновлення, введіть команду: wusa /uninstall /kb:5043145.

Після виконання команди потрібно буде перезавантажити пристрій.

Як раніше Dialog.UA повідомляв, у Держпецзв'язку заявили, що більшість українських організацій, яких торкнувся всесвітній IT-збій, відновили роботу.

Також нагадаємо, що корпорація Microsoft реалізувала інноваційну модель штучного інтелекту на базі GPT-4, призначену для роботи на користь американських спецслужб.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини