27 марта 2023, 19:14

Як обрати страховку для себе та своїх близьких

Сьогодні в нашому житті все частіше можна зустріти ситуації, коли потрібна надійна фінансова підтримка. Грошова допомога ззовні не буде зайвою, коли людина тяжко захворює або її автомобіль потрапляє в аварію на дорозі.

Як обрати страховку для себе та своїх близьких

Сьогодні в нашому житті все частіше можна зустріти ситуації, коли потрібна надійна фінансова підтримка. Грошова допомога ззовні не буде зайвою, коли людина тяжко захворює або її автомобіль потрапляє в аварію на дорозі. Великі витрати чекають на власника житла, у якому сталася пожежа. У цих та інших випадках допоможе страхова система, яка створена для того, щоб компенсувати громадянам отриманий матеріальний збиток. Державою передбачено перелік видів обов’язкового страхування, наприклад, це ОСЦПВ або «Зелена карта» для поїздок за кордон. Інші види страховок є добровільними.

Як визначити, яка страховка вам потрібна

Щоб запрацював захист в екстрених ситуаціях, необхідно завчасно придбати страховий поліс. У його основі — договір між страховою компанією та клієнтом. У документі мають бути вказані умови, права та обов’язки сторін, максимальні суми виплат, розмір страхового платежу. Для того щоб зрозуміти, який вид страхування варто оформити насамперед, треба визначитися:

  • -що може бути пошкоджено та потребуватиме дорогого відновлення (нерухоме майно, автомобіль, цінні речі);
  • -наскільки важливо захистити своє здоров’я й подбати про оплату лікування;
  • -чи потрібно захистити свою відповідальність перед третіми особами (сусідами, іншими учасниками дорожнього руху);
  • -кому з членів вашої родини може знадобитися страховий захист.

Відповівши на ці запитання, можна звертатися до страхової компанії та обирати програму, причому зручніше зробити це онлайн. Єдиний нюанс — варто надати перевагу фірмі, яка має великий страховий досвід, посідає високе місце в національних рейтингах. Тільки тоді можна бути впевненим у тому, що в разі настання екстреної ситуації виплати будуть зроблені. Прикладом такої організації є страхова компанія в Києві «ВУСО». Вона має 50 ліцензій на різні види страхування. Висока репутація в професійному середовищі підкріплена першими позиціями в рейтингу журналу Insurance TOP.

Які види страхування найпопулярніші

Серед клієнтів страхових компаній найпопулярнішими є такі види:

  • -автострахування. Водіям просто обов’язково потрібно оформити поліс ОСЦПВ. Без нього виїжджати на дороги не можна, це загрожує штрафами. Але не тільки страх перед перевіркою документів підштовхує власників машин оформити автоцивілку. Автолюбителі вже переконалися в тому, що ОСЦПВ покриває всі витрати постраждалої сторони після ДТП, а винуватець при цьому нічого не платить. Якщо є необхідність захистити свій автомобіль від стихійних лих, викрадення, крадіжки, то можна придбати поліс КАСКО. Цей документ гарантує, що страхова фірма компенсує всі витрати на ремонт;
  • -медичне страхування. Все частіше сьогодні люди стали розуміти, що самостійно оплатити дороге лікування дуже непросто. Особливо в тому разі, якщо врахувати, що під час хвороби можна втратити роботу, а отже, і кошти для проживання. Поліс ДМС дає змогу бути впевненим у тому, що страхова компанія візьме на себе повний супровід в екстрених випадках. Людині не доведеться самій шукати клініку, домовлятися про консультації з фахівцями, оплачувати лікування в стаціонарі. Усе це вирішать за неї консультанти після оформлення медичної страховки;
  • -туристичне страхування. Власникам такого поліса можна не хвилюватися про нещасні випадки в подорожі. Якщо щось трапиться, страховик повністю поверне гроші, витрачені на ліки, заплатить за перебування в стаціонарі. Така фінансова підтримка важлива особливо для поїздок за кордон, де лікування обійдеться значно дорожче, ніж в українських клініках.

Це далеко не повний перелік варіантів страхування, які може запропонувати страхова компанія ВУСО. З іншими пропозиціями можна ознайомитися, відвідавши офіційний сайт цієї організації або зателефонувавши менеджеру.

Последние новости