Чому мікрохвильова піч - це зручно та корисно
Чому мікрохвильова піч – незамінний помічник на кухні та на що слід звернути увагу при виборі такого приладу.
Мікрохвильова піч - один із незамінних помічників на кухні. Це ідеальний варіант для тих, хто не бажає відмовляти собі у смачній їжі, але не має часу на приготування страв. У сучасному світі у ділової і активної людини розписана буквально кожна хвилина, тому такий прилад набуває додаткової актуальності.
Мікрохвильова піч не тільки швидко розігріває або розморожує продукти, але і завдяки автоматичним програмам здатна попестити свого власника делікатесами. Більшість НВЧ-печей оснащені додатковими функціями, що робить процес приготування їжі ще простіше та приємніше.
Чому мікрохвильова піч - це зручно та корисно
Перелічимо основні переваги НВЧ-печей.
- Швидкість і зручність приготування їжі. Незамінний варіант, якщо на приготування страв на плиті або у духовці немає ні часу, ні бажання.
- Збереження корисних речовин у продуктах. Мікрохвилі нагрівають страви зсередини, не вимагаючи додавання води чи олії. Таким чином, продукти не втрачають своєї вологи та з них не вимиваються вітаміни та мінерали.
- Економія енергії. НВЧ-печі споживають менше електроенергії, ніж інші кухонні прилади, що застосовуються для приготування продуктів. Економія енергії забезпечується внаслідок того, що мікрохвильові печі працюють лише під час приготування їжі та не вимагають попереднього розігріву чи підтримання температури. На сайті https://comfy.ua/ua/microwave-oven/brand__bosch/ представлено численні моделі, серед яких можна знайти рішення для кожної сучасної кухні.
Види мікрохвильових печей
Набір функцій і метод приготування – основні критерії, за якими відбувається розподіл мікрохвильових печей на три види.
- Стандартні (соло). Класичний варіант із мінімальним набором функцій. Такий прилад готує їжу лише мікрохвилями та використовується для розігріву продуктів. На різноманітність страв із цим видом печі розраховувати не доводиться, але з приготуванням бутербродів такий пристрій впорається без проблем.
- З грилем. Прилад, оснащений додатковими опціями та, крім мікрохвиль, має елемент нагріву, що дозволяє розширити асортимент страв. Зокрема, наявність гриля допоможе приготувати різноманітні смажені страви з апетитною рум'яною скоринкою.
- Конвекційні. Оснащені повітряними вентиляціями та практично є аналогом духовок. Такий варіант значно розширює можливості приготування страв і підійде тим, хто націлений на кулінарні експерименти та подвиги.
Ще один важливий критерій у мікрохвильовій печі – керування. За способом керування НВЧ-печі поділяються на такі типи.
- Механічні. У таких моделях найчастіше є дві ручки, які відповідають за виставлення часу, необхідного для приготування страви, та параметри потужності. Основна перевага печей з механічним керуванням – довгий термін служби та доступна ціна.
- З електронними кнопками. Вбудовані у печі дисплеї інформують користувача не тільки про заданий час і потужність, але і доступні програми приготування.
- Сенсорні. Подібні до попереднього типу моделей, але відрізняються площиною контрольної панелі.
На що ще звернути увагу при виборі мікрохвильової печі
Однією з найважливіших характеристик мікрохвильової печі є об'єм камери, від якого залежить загальний розмір приладу. Параметр варто вибирати у залежності від кількості людей у сім'ї, виду та кількості їжі, що готується. Як правило, для щоденного приготування їжі на сім'ю, що складається з трьох-чотирьох осіб, потрібна мікрохвильова піч об'ємом від 20 до 30 літрів. Конвекційні моделі, про які було сказано вище, мають об'єм камер не менше 40 літрів. Визначаючи розмір печі, необхідно ретельно продумати її майбутнє місце розташування.
Ще одна важлива характеристика – потужність. Оптимальним варіантом є прилад, здатний видавати 900-1000 Вт. Така потужність дозволить забезпечити швидкість приготування страв, не споживаючи дуже багато енергії.