17 вересня 2021, 21:54

Зеленський готує візит у США – Никифоров назвав дату та мету

У понеділок, 20 вересня, президент Володимир Зеленський знову полетить у США.

Зеленський готує візит у США – Никифоров назвав дату та мету

20 вересня президент України розпочне свій візит до США, де візьме участь в 76-й сесії Генасамблеї ООН. Цю інформацію підтвердив прес-секретар глави держави Сергій Никифоров.

У планах Зеленського виступ з промовою на Генасамблеї ООН, кілька зустрічей з лідерами інших країн і представниками міжнародних організацій. Очікується, що президент України спілкуватиметься з Генсеком ООН, представниками бізнесу та українською громадою у США.

Загальні дебати на 76-й сесії Генасамблеї ООН відбуватимуться 21-27 вересня.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба уточнював, що у США українські делегати будуть говорити про анексований Крим і війну на Донбасі.

Як повідомляв Діалог.UA раніше, Володимир Зеленський з дружиною відвідав США у кінці серпня. Переговори з главою Білого дому кілька разів переносили через ситуацію в Афганістані та виведення американського військового контингенту.

1 вересня президенти зустрілися, після чого глава України вирушив до Каліфорнії.

Як тільки президент повернувся до Києва, в Україну прибула делегація американських сенаторів, а пропагандисти у Москві близько тижня обговорювали перспективи відносин США та нашої країни. 

У Кремлі очікували, що глава Білого дому натисне на українського лідера, вважає російський журналіст Андрій Піонтковський. Однак те, що сталося, вибило Москву зі стану рівноваги.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини