20 вересня 2021, 08:32

"Багато разів обманював нас", – головний інфекціоніст США назвав ймовірний період кінця пандемії COVID-19

Американський фахівець Ентоні Фаучи назвав коронавірус "дуже тривожним досвідом" для сучасного світу. У кожній країні він мав свої особливості.

"Багато разів обманював нас", – головний інфекціоніст США назвав ймовірний період кінця пандемії COVID-19

Робити прогнози того, як COVID-19 поводитиметься надалі, нереально.

Однак директор Національного інституту алергічних й інфекційних захворювань США Ентоні Фаучи передбачає, що пандемія коронавирусной інфекції може закінчитися приблизно через півроку.

За словами фахівця, COVID-19 виявився досить "непередбачуваним вірусом", що не дає можливості  точно спрогнозувати, коли люди переможуть його, пише The Telegraph.

"Я думаю, ми всі маємо бути дуже чесними: ми не знаємо. Цей вірус багато разів обманював нас різними хвилями по всьому світу в цілому і в кожній окремій країні, включаючи США та Великобританію. Я сподіваюся, це (кінець пандемії) відбудеться навесні наступного року (2022)", - сказав Фаучи.

Медики вже неодноразово оголошували, що змогли перемогти його, але знову з'являлися нові штами вірусу. Зараз доводиться боротися зі штамом "Дельта".

"Отже я не хочу робити ніяких твердих прогнозів щодо того, що буде далі", - підсумував головний інфекціоніст США.

Довідка: коронавірусна інфекція (COVID-19) впливає на різні групи людей у різному ступені. У більшості інфікованих хвороба протікає у легкій або середній формі важкості, та їм не потрібна госпіталізація. Якщо у хворого спостерігаються симптоми важкої форми захворювання (утруднене дихання або задишка; відчуття здавленості або біль у грудній клітці, порушення мови або рухових функцій), слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Нагадаємо, лікар назвала всього три симптоми, що відрізняють COVID-19 від застуди. Про простий спосіб виключити у себе COVID-19 розповіла британський лікар Сара Джарвіс.

Вчені з'ясували, що COVID-19 значно знижує інтелект. Вірус надає великий негативний ефект на здатності людини: логіку, мислення та концентрацію уваги.

Автор: Марина Журавлева

Останні новини