21 вересня 2021, 13:40

В Україну йдуть заморозки та мокрий сніг: синоптики розповіли, в яких областях буде найхолодніше

У найближчі дні в Україні прогнозують дощі, нічні заморозки, а у Карпатах місцями мокрий сніг.

В Україну йдуть заморозки та мокрий сніг: синоптики розповіли, в яких областях буде найхолодніше

В Україну йдуть дощі та холодні повітряні маси, які обернуться подальшим зниженням денної та нічної температури у більшості областей.

Про це повідомляють інформаційні агентства з посиланням на публікацію метеорологів Укргідрометцентру.

У більшості областей на заході, півночі й у центрі країни денна температура складе 6...11 °. Однак у південній і східній частині України денна температура буде вище і складе 12...17 °. У Карпатах метеорологи прогнозують випадання мокрого снігу з дощем.

У Києві у вівторок короткочасні дощі на тлі зниження денної температури до 6...10 °.

Температура вночі 1... 6 ° тепла, 22 вересня у західних областях, 23 вересня по Україні, крім півдня, сходу иа Закарпаття, на поверхні грунту заморозки 0...3 °, вдень 6-11 ° тепла; у південній частині та східних областях вночі +4...9 °, вдень +10...15 °.

Аналогічна погода збережеться протягом усього поточного тижня, однак ближче до п'ятниці температура повітря незначно підвищиться в усіх областях.

До п'ятниці синоптики прогнозують підвищення температури в Одесі, Херсоні та Криму до 18...20 °.

Раніше синоптик розповіла, яким областям України варто очікувати проливних дощів та різкого зниження температури повітря. У цілому по країні буде неоднорідна метеорологічна ситуація.

Ми також писали, яку погоду очікувати українцям у жовтні. Перші заморозки будуть вже у кінці вересня, тому жоветнь зустріне українців вогкістю та похмурим небом. Також прогнозується період гроз, тому холоду й опадів не уникнути.

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини