29 вересня 2021, 13:34

У США будують відразу п'ять новітніх бомбардувальників B-21 Raider

Американська компанія Northrop Grumman на своєму авіазаводі у Каліфорнії будує для ВПС США п'ять новітніх стратегічних бомбардувальників B-21 Raider.

У США будують відразу п'ять новітніх бомбардувальників B-21 Raider

Бомбардувальники нового покоління Northrop Grumman B-21 Raider, які зараз перебувають на різних етапах будівництва, після його завершення відправляться на випробування на базу у Палмдейлі.

Про це повідомляється у матеріалі ресурсу airforcetimes.com.

Під час конференції Air Force Association секретар ВПС США Френк Кендалл заявив: "Якраз у цей час, коли я оголошую тут свою промову, триває збірання п'яти літаків B-21, які будуть використані у випробуваннях на підприємстві у Палмдейлі. Ви ніколи не почуєте від мене оптимістичних прогнозів щодо реалізації тієї чи іншої програми. Усі вони пов'язані з ризиками, і програма створення B-21 не є винятком, проте зараз вона досить успішно реалізується".

Варто нагадати, раніше представники ВПС США повідомляли про те, що на підприємстві Northrop Grumman збирають 2 бомбардувальники B-21 Raider. Ці літаки є частиною першої предсерийной дослідної партії прототипів для проведення випробувань.

Очікується, що випуск першого бомбардувальника Raider відбудеться на початку наступного року, а перший політ - у середині 2022-го.

Раніше ми вже повідомляли, що ВПС США списали майже два десятка стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer. На заміну їм якраз і прийдуть новітні B-21 Raider, які будуються із застосуванням stealth-технологій.

Нагадаємо, Китай розробив "копію" ЗРК "С-300", яка може вести вогонь одночасно по наземних і надводних цілях.

Останні новини