1 жовтня 2021, 12:59

Для 80 % українців змінилися тарифи на електроенергію

Гарна новина для господинь: в Україні більшість споживачів тепер буде платити за електроенергію на 17 % менше.

Для 80 % українців змінилися тарифи на електроенергію

З 1 жовтня встановлено нові тарифи у розмірі 1,48 грн за кВт-год за умови споживання до 250 кВт-год на місяць. Для всіх, хто споживає понад 250 кВт-год, тариф залишиться колишнім - 1,68 грн за кВт-год.

Про це Діалог.UA повідомляє, посилаючись на Міністерство енергетики.

Знижку 24 коп. за кВт-год отримає більшість українців. За розрахунками міністра енергетики Германа Галущенка, місячне споживання електроенергії у 80 % населення вписується у місячний ліміт до 250 кВт-год. Іншим заощадити не вийде.

Крім того, нові тарифи гарантовано залишаться незмінними протягом усього опалювального сезону до 30 квітня 2022 року.

Також почне діяти нова фінансова модель покладання спеціальних обов'язків (ПСО) для компенсації різниці між встановленим тарифом і ринковою ціною на електроенергію.

"Нова модель ПСО дає можливість державним компаніям стабілізувати та поліпшити свій фінансовий стан. У свою чергу, це дозволяє забезпечувати знижену ціну на електроенергію для вразливих верств населення", - пояснив міністр енергетики Герман Галущенко.

Як писав Діалог.UA, експерти заявили, що населення України споживає всього 30 % електроенергії, а решта припадає на промислові підприємства.

Раніше Денис Шмигаль прокоментував інформацію про те, що на Україну чекає чергове підвищення тарифів за комунальні послуги. Уже з наступного місяця для українців збільшать ціни за опалення, гарячу воду та світло.

Нагадаємо, українцям розповіли, як заощадити на рахунках за електрику. Складено ТОП-5 приладів, які поглинають максимум енергії.

Автор: Марина Журавлева

Останні новини