5 листопада 2021, 12:10

Підвищення пенсій в Україні до 20 тис. грн: хто може на це розраховувати

Небагато хто з українців отримує максимальні виплати, для цього потрібна зарплата, вища за середній розмір, і страховий стаж від 35 років і вище.

Підвищення пенсій в Україні до 20 тис. грн: хто може на це розраховувати

З 1 грудня 2021 року розмір максимальної пенсії збільшиться на 930 грн. Відповідну інформацію опубліковано на офіційному електронному ресурсі Пенсійного фонду України, передає Діалог.UA.

Наголошується, що після підвищення прожиткового мінімуму зросте розмір максимальної пенсії. Так, наступного місяця поточного року він складе 20-270 грн (для порівняння - зараз він дорівнює 19-340 грн).

Втім, такий великий розмір пенсій отримуватиме незначний відсоток українців. Для нарахування максимального розміру пенсійних виплат потрібно щонайменше 35 років страхового стажу. Крім того, заробітна плата перед виходом на заслужений відпочинок має бути вищою за середню.

Як відомо, більшість громадян України отримують пенсію у межах лише 2,5-3 тис. грн.

До речі, раніше було прийнято закон, згідно з яким з'явилася можливість докупити стаж для пенсії за віком.

Нагадаємо, Ощадбанк України викликав серйозне занепокоєння, зробивши заяву про пенсії тимчасовим переселенцям із зони АТО - ООС.

Також Діалог.UA повідомляв, що Служба безпеки України провела затримання сепаратиста невизнаної "ЛНР", який хотів отримати українську пенсію на підконтрольній Києву території.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини