17 листопада 2021, 17:17

Байден за допомогою Китаю планує обвалити ціни на нафту – у Москві занепокоїлися

Ймовірно, що "нафтовий рай" для Російської Федерації закінчився та на сировинному ринку знову відбувається зниження цін.

Байден за допомогою Китаю планує обвалити ціни на нафту – у Москві занепокоїлися

У середу, 17 листопада, президент США Джо Байден провів віртуальний саміт із головою КНР Сі Цзіньпіном і попросив його знизити ціни на нафту, використавши її з власних запасів, повідомляє Діалог.UA з посиланням на South China Morning Post.

Байден запропонував китайському лідеру, щоб їх країни синхронно використовували "чорне золото" зі своїх стратегічних резервів, підвищивши таким чином пропозицію на внутрішніх ринках.

Своєю чергою, Сі Цзіньпін поки нічого конкретного не пообіцяв американському колезі, але заявив, що Китай відкритий до таких пропозицій і готовий їх обговорювати.

Варто зазначити, що після переговорів Байдена та Сі Цзіньпіна ціни на світовому ринку відразу знизилися. Так, вартість ф'ючерсних контрактів на Brent падала до 81,82 долара за барель (дані на 17:00 за Києвом).

Ціна техаської нафти WTI надвечір знизилася до $78,98 за бочку.

Також обвалилися ціни й на російську нафту Urals, що викликало особливу незадоволеність у столиці Росії.

ЗМІ РФ, які постійно поливають огульною критикою Джо Байдена, використовуючи брудні методи, після переговорів США та Китаю, а також зниження цін на нафту зараз коментують вказану подію з властивим їм хамством.

Відомо, що від зниження вартості нафти найбільше страждає саме Російська Федерація, прозвана "країною-бензоколонкою" через тотальну залежність від продажу енергоресурсів.

Нагадаємо, США суттєво вплинули на ціни на нафту завдяки новим законодавчим нормам і заявам про нарощування видобутку.

До речі, у вівторок, 16 листопада, ціни на нафту постійно змінювалися – на ринку відбувалося щось дивне.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини