28 грудня 2021, 08:42

Волкер розповів, що може змусити Путіна закінчити війну на Донбасі

Ексспецпредставник Держдепу з українського напряму Курт Волкер назвав основний принцип, на якому будуватимуться майбутні переговори США та РФ.

Волкер розповів, що може змусити Путіна закінчити війну на Донбасі

За словами американського дипломата, щодо завершення війни на Сході України все залежить від російського президента Володимира Путіна.

У ході анонсованих на січень переговорів Вашингтона та Москви до відома РФ повинні бути доведені наслідки, що загрожують їй.

Тільки посилення тиску на Росію з боку Сполучених Штатів і Євросоюзу вплине на керівництво Кремля, вважає колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

"Все залежить від позиції Путіна. Він розпочав війну – він може її зупинити. Чому він повинен зупинити війну? Думаю, якщо він відчує більший тиск США та Європи у вигляді санкцій, у вигляді військової допомоги Україні, дипломатичного тиску, публічного викриття того, що Росія робить в Україні. Думаю, це може вплинути на розрахунок Путіна та буде стимулом закінчити війну", – пояснив він у коментарі "Радіо Свобода".

Дипломат зазначив, що Вашингтон не повинен чинити тиск на Київ у питанні Донбасу. Навпаки, у питанні врегулювання має враховуватися саме бачення України щодо завершення конфлікту.

"Принцип у переговорах має залишатися: нічого про Україну без України, ми маємо консультуватися з Україною", – сказав він.

Нагадаємо, Волкер заявив, що для Вашингтона та його союзників настав час змінити свою тактику щодо стримування агресії Росії. Дипломат закликав Захід запровадити превентивні санкції проти Москви, не чекаючи, поки стане запізно.

Крім того, дипломат вважає малоймовірним приєднання Сполучених Штатів до "Нормандської четвірки".

Раніше Олексій Арестович розповів, чому на Путіна "чекає розчарування всього життя" у разі наступу на Україну.

Автор: Марина Журавлева

Останні новини