4 лютого 2022, 08:42

США пригрозили Китаю наслідками у разі спроби послабити санкції проти РФ

Якщо будь-які компанії захочуть допомогти Росії уникнути обмежувальних заходів із боку США або обійти їх, вони будуть покарані.

США пригрозили Китаю наслідками у разі спроби послабити санкції проти РФ

Сполучені Штати мають інструменти для "впливу" на компанії Китаю, якщо вони спробують пом'якшити санкційну дію проти Росії.

Про це у четвер, 3 лютого, розповів речник Держдепартаменту Нед Прайс на брифінгу.

Раніше у Вашингтоні попередили Пекін про ризики для економіки через загрозу вторгнення РФ до України. Голова МЗС Китаю своєю чергою висловив надію, що всі сторони збережуть спокій і їм вдасться досягти зниження градусу напруженості.

За словами спікера Держдепу, Америка готова застосувати свої інструменти "впливу", якщо побачить, що "компанії, зокрема з КНР, роблять усе можливе, щоб пом'якшити ефект від заходів США щодо експортного контролю, допомогти (Росії) уникнути або обійти їх".

Нагадаємо, NYT повідомила, що нові санкції США "завдадуть болю" всім росіянам: від мільярдерів до середнього класу. Потенційні економічні обмеження Вашингтона призведуть до сильної інфляції, катастрофи фондових ринків та інших форм фінансової паніки у Росії.

Діалог.UA писав, що Китайська Народна Республіка не зацікавлена у війні між Заходом і Російською Федерацією, бо за такого сценарію Китай втратить ринки збуту своїх товарів. Відповідну думку висловив журналіст Віталій Портніков, нагадавши, що КНР експортує свою продукцію як на ринки Росії, так і західних держав.

Раніше йшлося про можливі санкційні обмеження Америки щодо постачання у Росію нової електроніки. Влада США обговорювала з європейськими та азійськими союзниками заборону на постачання "найважливіших компонентів" для великих російських галузей, таких як цивільна авіація, морське судноплавство та високі технології. Зазначалося, що заборона на постачання напівпровідників відправить російську економіку у "кам'яне століття".

Автор: Марина Журавлева

Останні новини