5 жовтня 2022, 12:41

Російський ринок акцій впав на тлі чуток про плани Путіна: трейдери на Мосбіржі запанікували – ЗМІ

Сьогодні Путін може повідомити про зміну статусу "спецоперації" та оголосити Україні війну або проведення "контртерористичної операції".

Російський ринок акцій впав на тлі чуток про плани Путіна: трейдери на Мосбіржі запанікували – ЗМІ

Російський ринок запанікував на чутках про нове звернення Путіна, повідомляє видання Finanz.

"Трейдери російського фондового ринку, що не встигли втекти від мобілізації, тремтячими руками капають валокордин на тлі чуток про те, що президент РФ Володимир Путін може знову звернутися до нації", - зазначено у повідомленні.

Індекс Московської біржі на ранкових торгах обвалився на 3,6 завдяки синхронному падінню всіх блакитних фішок. Гонку на "дно" очолили найбільша російська нафтова компанія "Роснефть" (-6,6%) і "Совкомфлот" (-7%), які мають пережити нові санкції ЄС зі "стелі цін" на російську нафту.

Ощадбанк у моменті падав на 3,9%, "Газпром" - на 3,7%

"Інвестори скорочують позиції на чутках про нове звернення президента РФ до громадян", - пишуть аналітики ПСБ.

Про те, що Путін може повідомити про зміну статусу "спецоперації", вранці у середу повідомило пропагандистське видання Readovka.

Практично одночасно секретар РБ РФ Микола Патрушев заявив про плани Заходу перенести війну на територію Росії, а також назвав загрозою Криму активність НАТО у Чорному морі.

Раніше про можливе звернення Путіна на початку жовтня розповідали джерела видання "Відомості" у Кремлі.

Нагадаємо, з 23 по 27 вересня влада Росії провела на окупованих територіях України незаконні "референдуми", а після оголошення їх результатів було підписано "договори" про анексію.

Сполучені Штати, Євросоюз й інші країни цивілізованого світу засудили дії Кремля та заявили, що ніколи не визнають російську спробу анексії українських земель.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини