8 листопада 2022, 12:36

У Росії визнали катастрофу через нафтове ембарго – удар припаде на всі компанії

Нафтове ембарго Заходу завдасть серйозної шкоди Росії – компанії гарячково намагаються врятуватися.

У Росії визнали катастрофу через нафтове ембарго – удар припаде на всі компанії

У Росії вже визнали катастрофу через нафтове ембарго, яке почне діяти з кінця 2022 року. У країні-окупанті несолодко доведеться всім нафтовим компаніям, там намагаються спрогнозувати, хто постраждає найбільше. Про це повідомляє Діалог.UA.

У РФ стверджують, що найважче тотальна заборона відобразиться на "Лукойлі", адже 80% його доходів становить експорт. У компанії є ще одна проблема - завод на Сицилії, який вона тепер продає, оскільки не може постачати туди сировину.

У "Газпромнафти", за твердженнями російських експертів, паритет між внутрішнім і зовнішнім прибутком 50% / 50%. Водночас не слід забувати про те, як ще влітку компанія робила оманливі заяви з приводу виплати дивідендів, намагаючись заробити на подорожчанні своїх акцій.

У Росії стверджують, що частково обійти санкції зможе "Роснефть", оскільки 80% нафти, яку вона експортує, постачається до Європи нафтопроводом "Дружба". У РФ, вочевидь, сподіваються, що Захід не накладе обмежувальних заходів на Білорусь, або ж розраховують продавати свій ресурс як білоруський.

Нагадаємо, ще у травні експерт Андрій Клименко висловлював побоювання про те, що Росія може також обдурити мораторій Європи за допомогою поставок нафти через Казахстан.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Павел Приходько

Останні новини