27 листопада 2022, 18:22

Рівень "національного інакомислення" побив усі рекорди: у Китаї почали бунтувати проти Цзіньпіна

27 листопада по всьому Китаю поширилися протести проти обмежень COVID-19.

Рівень "національного інакомислення" побив усі рекорди: у Китаї почали бунтувати проти Цзіньпіна

Сьогодні Китай охопили масштабні антиковідні протести. Жителі Шанхая, Пекіна, студенти великих університетів виходили на вулиці, висловлюючи розчарування та неприйняття діями місцевих чиновників і Комуністичною партією.

Як пише Bloomberg, у деяких районах Шанхаю посилили присутність поліції після того, як напередодні протестувальники закликали главу КНР Сі Цзіньпіна піти у відставку. Агентство зазначає, що "рівень національного інакомислення" побив усі рекорди за весь час правління Цзіньпіна.

Демонстрації спровокувала пожежа, яка сталася у ніч на 25 листопада в житловому будинку в Урумчі. Жертвами НП стали 10 осіб. Річ у тім, що місто з початку серпня перебуває у локдауні. Жителі Китаю звинувачують уряд у великій кількості жертв: нібито людям заборонили залишати свої будинки. За іншими повідомленнями, ковідні обмеження заважали гасінню вогню. Місцева влада категорично заперечує всі звинувачення.

У Китаї діє дуже жорстка політика повного придушення кожного спалаху COVID-19. Наприклад, через поодинокі спалахи коронавірусу ізолюють усе місто. Так було з 25-мільйонним Шанхаєм, який два місяці вимушено перебував на "карантині".

Місцеві жителі були дуже незадоволені владою та також виходили на протести.

Нагадаємо, влітку 2022 року новий спалах COVID-19 у Європі обвалив ціни на ринку нафти. Вартість WTI різко знизилася відразу на 10%.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини