8 грудня 2022, 20:12

Ще одна країна приєдналася до "стелі цін" на російську нафту

Норвегія визначилися з граничною ціною на російську нафту та заявила про підтримку санкційної політики.

Ще одна країна приєдналася до "стелі цін" на російську нафту

Норвегія продовжує підтримувати Євросоюз та інших союзників, які проводять санкційну політику щодо РФ, та приєднується до "стелі цін" на російську нафту. Гранична ціна встановлюється на рівні 60 доларів за барель, тобто на тому рівні, який раніше встановили ЄС, країни "Великої сімки" й Австралія.

Про це у четвер, 8 грудня, повідомили у норвезькому зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС зазначили, що таке рішення необхідне, щоб і надалі чинити тиск на російське керівництво та його союзників.

У відомстві нагадали, що раніше норвезька сторона приєдналася до санкцій Брюсселя щодо РФ, якими з 5 грудня заборонено імпорт, ввезення та перевезення російської нафти.

Раніше ЄС, "Велика сімка" й Австралія досягли угоди про граничну ціну на російську нафту, встановивши її на рівні 60 доларів за барель. Правила набули чинності з 5 грудня. Вони передбачають заборону компаніям країн-учасників угоди надавати брокерські, страхові й інші послуги для транспортування російської нафти морськими маршрутами до третіх країн, якщо цю сировину не реалізовано за ціною, нижчою за встановлену стелю.

Водночас влада Угорщини стверджувала, що їхня країна звільнена від дотримання граничної ціни на нафту з РФ.

У Росії тим часом заявили, що не збираються постачати нафту у країни, які приєдналися до цінового ембарго. Однак остаточного рішення щодо цього ще не ухвалено. У Кремлі заявили, що підготовка заходів у відповідь триває.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини