28 грудня 2022, 20:11

У Bank of Georgia виступили із заявою щодо масового закриття рахунків росіян

В одному з найбільших приватних банків Грузії прокоментували ситуацію із закриттям рахунків громадян Росії.

У Bank of Georgia виступили із заявою щодо масового закриття рахунків росіян

Bank of Georgia, один із найбільших приватних банків Грузії, через п'ять днів після появи у ЗМІ інформації про масове закриття рахунків російських громадян виступив з офіційною заявою. У кредитній організації повідомили, що блокування рахунків росіян не пов'язане з їхнім громадянством.

Як пояснили у банку, рішення про закриття рахунків ухвалюють унаслідок ризикованої та незвичайної поведінки клієнтів.

У кредитній організації не уточнюють, про які саме ризики йдеться у цому конкретному випадку, але наводять приклади, коли рахунки закривають з урахуванням такого параметра, як класифікація держав з високим рівнем ризику. Також рішення про блокування рахунку може бути ухвалено, коли клієнти не користуються обліковим записом або використовують його у транзитних цілях.

Крім того, у банку послалися на норми місцевого законодавства у банківській сфері, відповідно до яких кредитна організація може закрити рахунок клієнта без пояснення причин.

Нагадаємо, минулого тижня росіяни, які перебувають у Грузії, почали масово скаржитися, що їм надходять повідомлення від Bank of Georgia, в яких йдеться про закриття їхніх рахунків. З аналогічними проблемами стикаються і білоруські громадяни. У повідомленнях зазначається, що рахунок буде заблоковано протягом від двох до п'яти днів. Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що під блокування потрапляють усі клієнти незалежно від громадянства, які переказували собі на рахунок сюди або виводили з рахунку за допомогою криптовалюти.

На сьогодні Грузія є одним із найбільш пріоритетних напрямків еміграції для росіян. Російські громадяни масово переїжджають у цю країну після оголошення у Росії мобілізації.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини