1 січня 2023, 19:29

Британія з 1 січня позбавила бюджет РФ одного з джерел доходу

У Великобританії набуло чинності рішення уряду про припинення закупівель у Росії СПГ.

Британія з 1 січня позбавила бюджет РФ одного з джерел доходу

Влада Великої Британії з 1 січня позбавила бюджет Росії одного з джерел доходу. Йдеться про листопадове рішення британського уряду припинити з цього року імпорт російського скрапленого природного газу.

У повідомленні зовнішньополітичного відомства Сполученого Королівства йдеться, що такий крок позбавить Кремль фінансування незаконної війни в Україні та підтримає наміри інших держав знизити свою залежність від російських енергоресурсів.

Рішення про припинення поставок СПГ із РФ з 1 січня 2023 року ухвалив британський уряд у листопаді минулого року.

У червні 2022 року влада Великої Британії відзвітувала про істотне скорочення поставок російського газу порівняно з 2021 роком: обсяги імпорту знизилися на 75%.

Частка СПГ у британському імпорті газу становить 17%. Росія була одним з основних постачальників СПГ до Великої Британії.

Минулого року монархія купила у Росії 3,12 млрд кубометрів газу. Це 4% від загального споживання "блакитного палива" у країні.

Нагадаємо, експорт "Газпрому" у далеке зарубіжжя за підсумками 2022 року впав майже вдвічі, як порівняти з показниками 2021 року, та досяг рівня 1990 року. Тим часом видобуток газу знизився на 20% порівняно з 2021 роком.

Раніше влада Сербії повідомила про плани позбутися газової залежності від Росії за рахунок будівництва додаткових газових сполучень із сусідніми країнами.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини