8 лютого 2023, 13:54

Кремль має намір "потрусити" РФ-бізнес на 200 мільярдів для фінансування "СВО"

"Діра" у бюджеті Россі зростає, тому Кремль уже не в змозі самостійно тягнути військові витрати.

Кремль має намір "потрусити" РФ-бізнес на 200 мільярдів для фінансування "СВО"

Розв'язана Путіним війна в Україні добиває російську економіку. Західні санкції обрушили весь російський експорт, і дефіцит бюджету б'є історичні рекорди. Паралельно з цим Кремль не відмовляється від своїх загарбницьких планів щодо України, але для продовження так званої "спецоперації" потрібні кошти. Їх вирішили зібрати з бізнесменів.

"РФ-бізнесу запропоновано негайно виділити 200 млрд руб. на фінансування "СВО". Черговий наступ - річ капіталомістка", - пише з цього приводу у Тelegram російський опозиціонер і політтехнолог Станіслав Бєлковський.

Як заявив перший віце-прем'єр РФ Андрій Бєлоусов, уряд обговорює з великими компаніями виплату у 2023 році одноразового "добровільного внеску" у форматі windfall tax (з англ. - податок на непередбачений прибуток). Витрати на продовження війни проти України Москва хоче перекласти на плечі підприємців.

"Фінансові результати минулого року були дуже хороші, й у багатьох компаній, особливо у першому півріччі, за перші три квартали, результати були сильно у плюс", - пояснив плани влади компенсувати частину дефіциту бюджету Бєлоусов.

Бізнес у відповідь запропонував трохи підвищити податок на прибуток, повідомили джерела The Bell і Forbes.

За даними Bloomberg, російський уряд обговорював також збільшення дивідендів для держкомпаній і одноразові виплати з боку великих фірм.

"Дивіденди, виплати, бла-бла-бла... Все одно тупо піднімуть податки та зберуть усе з піпла (людей - прим. ред.), який хаває.

Ну а з кого вилучити додаткову вартість? З людей, з економіки.

Заплатить, зрозуміло, people. Але, що дивно, people звинуватить у всьому США та НАТО й "ще тісніше згуртується навколо" національного лідера", - коментують цю новину користувачі Мережі.

Раніше повідомлялося, що "діра" у бюджеті РФ встановила рекорд із дефолту 1998 року через війну в Україні. Дефіцит надходжень у РФ за січень наближається до показників у 25 млрд доларів.

Як писав Діалог.UA, Бєлковський переконаний, що Путін обдурив Сі Цзіньпіна з приводу "спецоперації" в Україні.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини