16 лютого 2023, 11:30

Коли санкції проти РФ почнуть діяти: західні експерти поділилися думкою та реальною картиною

Путін готувався не тільки до війни проти України, а й до можливого введення проти РФ санкцій.

Коли санкції проти РФ почнуть діяти: західні експерти поділилися думкою та реальною картиною

Майже через рік після вторгнення російської армії в Україну експерти та журналісти вирішили проаналізувати питання санкцій і те, як вони позначилися на самій РФ.

Майже рік пересічні громадяни задаються питанням: а як санкції з боку Заходу вдарили по РФ і коли вони нарешті обрушать всю російську економіку. Журналісти ВВС спробували у цьому питанні розібратися, і ось що з цього вийшло.

Експерти в один голос стверджують, що Путін готувався не тільки до самої війни, а й до можливих санкцій. РФ вдалося отримати нові доходи до скарбниці тільки завдяки зростанню цін на сировину за скорочення їхніх поставок.

Фінансового резерву має вистачити Путіну на два роки війни. При цьому не варто забувати, що один рік добігає кінця.

Заходу варто було спочатку ввести санкції проти російських енергоресурсів - нафти та газу.

На цьому тлі експерти озвучили і козирі, які дістануться Заходу після введення торік санкцій.

У січні спостерігається зростання бюджетного дефіциту РФ. Тільки минулого місяця він склав понад 50%, ніж за весь 2022 рік.

Ще один великий плюс - вторинні санкції проти третіх країн. У підсумку їм доведеться або відмовитися від співпраці з РФ, або ж для них буде закрито ринок у ЄС і США.

Експерти заявляють, що щойно санкційний маховик запрацює на повну, РФ отримає дефолт, інфляцію, дефіцит товарів, спустошення золотовалютного резерву та соціальні протести у країні.

РФ уже вилетіла з топ-3 країн, що мають статус "енергетичної наддержави". За підсумками 2022 року РФ опустилася з другого на 4-е місце.

Уже 2023 року ми побачимо реальний ефект від санкцій з боку Заходу, а з кожним наступним роком він буде тільки посилюватися.

Раніше Індія відмовилася рятувати російське дизельне паливо від санкцій з боку Заходу.

Крім того, у січні дохід від продажу російської нафти впав на 36% порівняно з 2022 роком.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини