17 лютого 2023, 08:04

Ще одна країна приєдналася до санкцій і закрила порти для російських суден: відомі наслідки

До санкційної коаліції США та ЄС щодо кораблів із РФ увійшла держава Бангладеш, створюючи проблеми грандіозному російському проєкту.

Ще одна країна приєдналася до санкцій і закрила порти для російських суден: відомі наслідки

Уряд Бангладеш вніс до чорного списку 69 російських кораблів у рамках санкційних заходів, які весь світ запроваджує проти країни-агресора за розв'язану в Україні криваву війну.

Тепер судна РФ не можуть завозити вантажі, зупинятися для дозаправлення, кидати якір і використовувати морські шляхи у цьому регіоні, повідомило видання The Financial Express.

Уряд країни повідомив про це всі необхідні служби та міжнародні організації. Заборона стосується нафтових танкерів і вантажних суден, експлуатованих сімома компаніями. Жодна з них не може ввозити товари з будь-якої країни з використанням своїх суден.

Через запроваджені Бангладеш санкції під загрозою зриву будівництво найбільшого енергетичного об'єкту країни - АЕС "Руппур", яку зводять за підтримки Москви, а також курує Росатом.

Значна частина обладнання та матеріалів для проекту транспортується з РФ саме кораблями. Раніше вже фіксувався перший випадок відмови у допуску до морського кордону Бангладеш судна з вантажем будматеріалів для проекту "Руппур". В індійському порту Халдія розвернули російський корабель, відмовивши йому у пришвартовуванні, та він зі своїм вантажем повернувся назад до Росії.

Крім того, у Бангладеш один за одним почали вмирати росіяни, задіяні у будівництві АЕС "Руппур". Менш ніж за два тижні там загадковим чином померли 5 співробітників.

Раніше Туреччина підтвердила закриття чорноморських проток для військових кораблів РФ.

Повідомлялося, що "таємний флот" російських нафтових танкерів "потоплять" санкціями ЄС.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини